top of page
  • Katrien

Vochtarm vs. Droge huid


Huidverzorgingsproducten worden erg vaak verkeerd geadviseerd omdat er kennis ontbreekt. Kennis over de huid en over het verschil tussen een vochtarme of een droge huid. We gaan er vanuit dat elke huid die wel eens schilfert of ruwer aanvoelt droog is al is dit niet altijd het geval.


Conditie van je huid

Ons huidtype staat in onze genen geprogrammeerd, hiermee worden we geboren en dit kunnen we niet veranderen. Je huid conditie daarentegen is de staat waarin jouw huid zich op dit moment bevindt.


Een huidconditie kan:

● een onzuivere huid zijn

● een vette huid zijn

● een vochtarme huid zijn

● een gevoelige huid zijn

● een voortijdig verouderde huid zijn

● een mature huid zijn.


Een droge huid

Een droge huid is een huidtype, hiermee word je geboren.

In de huidlagen is er een tekort aan vetten aanwezig, hierdoor zijn er weinig of geen poriën zichtbaar. Hierdoor voelt de huid trekkerig en heeft de huid veel baat bij vettere en vollere huid crèmes.


Een gedehydrateerde huid

Vanaf dat er in onze huidlagen minder dan 10% vocht aanwezig is spreken we over een gedehydrateerde huid. Doordat zowel een droge als een gedehydrateerde huid droog en trekkerig kunnen aanvoelen worden ze vaak verward met elkaar al dienen we beiden wel op een andere manier te behandelen.


Behandeling

Een droge huid heeft veel baat bij vettere texturen, deze huid houdt ervan om gepamperd te worden en heeft de neiging om snel gevoelig te worden wanneer ze te agressief behandelt wordt.

Een gedehydrateerde huid heeft enorm veel baat bij hydraterende ingrediënten en het herstellen en verstevigen van de huidbarrière.

Een huid die veel vocht verliest zal voortijdig verouderen indien je er niet correct naar handelt. Laat je hierin bijstaan door je skinexpert.


S.O.S. een droge huid in de ochtend een vette huid in de namiddag.

Een olieachtige laag in de namiddag op je huid wordt al vaak gezien als een vette huid. Dit is helaas niet correct. Jouw huid die vaak een vochttekort heeft, zeker na het te agressief reinigen (bijvoorbeeld door een agressieve wasgel of door enkel water te gebruiken) en dus

gedehydrateerd is gaat overdag een vet laagje over de huid voelen en zien, dit komt doordat onze huid talg gaat aanmaken om de overdreven droogte te compenseren.


Huidanalyse en huidscan

Ben je benieuwd naar je huidtype en de conditie van je huid?

Wij geven je een klare kijk op hoe je huid er op dit moment voor staat.

Tijdens onze meet & treat behandeling is er steeds een huidanalyse en huidscan inbegrepen

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page